Almedahls Home (SV)

Nyhetsbrev Juni Home


Nyhetsbrev April Home

Feels like Home

Ditt hem är din borg där du ska kunna känna dig trygg och vara dig själv, ensam eller tillsammans med andra. Vår ambition är att varje Home produkt ska ge dig hemkänsla. Därför fortsätter vi utöka vårt Home sortiment med ytterligare produkter som passar i alla rum. 

Vi hälsar, Stim och Skördefest; två nya handduksmönster från Almedahls Home, välkomna.  Ursprungligen kommer mönstren från den populära kollektionen Skyttlevägen från 1960-talet. I fall du vill pigga upp ditt kök och samtidigt letar efter något funktionellt då är dessa handdukar ett perfekt val.  

Vem har sagt att disktrasor behöver vara något intetsägande och trist? Pelargonia, Pricktyg, Skafferiet och Syltbrukar är alla bevis på raka motsatsen. De är också håll- och komposterbara vilket är viktigt för Almedahls då vi också vill bidra till att värna om vår planet.

Tidigare i år utökade vi vårt sortiment av anteckningsböcker med två mönster; Picknick och Persons kryddskåp. Om du missade premiären, scrolla ner och läs mer om dem i februaris nyhetsbrev.

Vill du ha mer detaljer om produkterna i Feels like Home-lanseringen?  Om ja, klicka här. 


Nyhetsbrev Februari Home

Westman & Sampe

Ända sedan Westmans Picknick lanserades 1954 har mönstret varit en stor framgång. I Almedahls sortiment finns bland annat brickor, handdukar och nu senast anteckningsböcker med det populära mönstret. Picknick och Sampes Perssons kryddskåp är samtida och följs nu alltså åt ännu en gång. 

Vi tror att du kommer att tycka mycket om att:

- att anteckningsböckerna är tryckta i Sverige på högkvalitativt svenskt papper. 
- att sidorna i anteckningsböckerna är obestruket papper vilket gör dem perfekta att skriva på med såväl bläck som blyertspenna. 

- möjligheten att kombinera med andra produkter ur det breda Picknick respektive Perssons kryddskåp sortimentet. 
Böckerna är 14,8 cm breda och 21 cm på höjden. Varje bok har 96 blanka sidor gjorda av träfritt papper. 

 

Nyhetsbrev Januari Home

Fashion and Textile Museum

I samarbetet med Millesgården pågår nu en utställning om Josef Frank vid Fashion and textile museum i London.Utställningen visar några av Josef Franks tidigare okända akvareller ihop med hans kända möbler, arkitektur och textilier från hans långa kreativa period. Almedahls representeras vid utställningen med Josef Franks mönster Bows, samt av de samtida svenska formgivarna Olle Eksell, Italiensk blomsterhylla och Inga-lill Westman, Pricktyg. Utställningen är öppen från 28 januari till 7 maj, 2017.

http://www.ftmlondon.org


Marianne Westman

Marianne Westman har somnat in, 88 år gammal. Marianne var en av Sveriges främsta formgivare. Under 1950-talet formgav hon bland annat mönstret Picknick. Almedahls startade ett samarbete med Marianne under sommaren 2009. Det första steget blev att återskapa Picknick på nutidsenliga produkter. Efter Picknick har Pomona, Frisco och Belle Amie tillkommit. På frågan som tidningen Scandinavian Retro (maj 2016) ställde till henne om hur hon såg på allt hon åstadkommit svarade hon "Det vet jag inte riktigt om jag kan svara på. Men jag har haft roligt hela tiden."