Almedahls Offentlig miljö


Nyhetsbrev Juni Offentlig Miljö Nyhetsbrev Mars Offentlig Miljö 

Almedahls i täten inom hållbarhet

Enligt en studie som EU utfört  hamnar textilier på fjärde plats av de produktkategorier som har störst miljöpåverkan. I linje med våra värderingar och  vårt svenska ursprung har Almedahls sedan länge beslutat att sträva efter hållbarhet i hela värdekedjan. Att bidra till hållbarhet i textilindustrin är något vi kommer att prioritera även i framtiden.  Ett urval av våra milstolpar inom hållbarhet i vår produktion: 

- 100 % omvandling till bio-bränsle.

- Produktionsingredienser med kemisk exponering motsvarande en tredjedel av kemisk exponering i ett genomsnittligt hushåll.

- Återanvändning av energi och vatten fullt ut.  

- Rening av alla biprodukter så att endast rent vatten och ren luft släpps ut till miljön.

Listan skulle kunna göras längre. Vårt kontinuerliga hållbarhetsarbete är certifierat enligt ISO 14001 och vi arbetar enligt skriftliga miljömål och riktlinjer

Vi erbjuder hållbarhet övergripande, i hela värdekedjan både för process och produkt.


Vårnyheten Sandstorm - återvunnen polyester

Vi började introducera vårens nyhetsprogram på möbelmässan i Stockholm. Just i dagarna är provmaterial på väg ut till våra kunder. Under våren kommer vi att skicka prover på nyheter i två omgångar. Sandstorm, är tryckt på 2 meter bred återvunnen polyester med miljövänlig flamskyddsfinish och är ett litet blyertspenna mönster på en stor yta. Den är nästan enfärgad, fast unik med 15 färgval. Sandstorm är gjort på återvunna PET flaskor. Ett bra miljöval och en hållbar produkt.

Kontakta en säljare eller beställ ett prov via vår hemsida.Nyhetsbrev Februari Offentlig Miljö

Vi ligger i startgroparna

Snart är det dags för en av årets stora möbel & design mässor. I samarbete med Claesson Koivistu Rune har vi i år skapat en ny monter som ram för presentation av produktnyheter, aktiviteter och branschmingel. Om tänket bakom montern berättar Claesson Koivistu Rune:

”Som arkitekter och designers är vi vana att arbeta med både hus och produktdesign. När vi gör produkter brukar vi se framför oss sammanhanget med de hus och de rum där de kommer hamna. Därför var det viktigt för oss att skapa en utställningsmiljö som fungerade tredimensionellt.

Dessutom kräver en mässhall också att tas ner i mänsklig skala så att montern står i relation till verkliga rum. Genom att skapa en abstraktion av ett hus - ett slags husskelett - har vi också fått en struktur för att visa textil i och från."

På mässan presenterar Almedahls en rad produktnyheter. Vi kommer också presentera olika inspirationsinlägg.

Följ oss på Facebook och Instagram där vi smygtittar på nyheter och våra aktiviteter på mässan .

Kom och spontanbesök oss i monter B 09:11 eller kontakta våra säljare för att förboka ett möte.  

Välkomna önskar Almedahls!

 

Följ vårt flöde

Vi uppdaterar och inspirerar våra kunder och samarbetspartners löpande på Facebook och Instagram. Klicka gärna på länkarna nedan och tyck till om de senaste nyheterna:

 

Almedahls Design (Facebook)
almedahlsdesign (Instagram)

 

 

 

 

Knot med en Twist 

Knot och Twist är två nyheter inom möbeltygssortimentet från Almedahls. Knot är en modern klassiker baserat på karaktäristisk hundtandsmönster design. Tyget är vävt med en kombination av skinande och matt tråd vilket ger Knot en naturlig melerad effekt. Färgpaletten inkluderar både neutrala toner samt enskilda kraftiga, mättade nyanser med totalt 11 färgmöjligheter. Knot levererar natur-känsla och närvaron från ett mönster utan att dominera rummet.

Twist är ett enfärgat möbeltyg, inspirerat av flätat material, och använder olika färg i varp och väft vilket ger en levande yta. Sortimentets 20 färger är inspirerade av mjuka nyanser från naturen och representerar hela färgskalan. Twist kan användas i de flesta sammanhang, är tvättbart och ett bra komplement till Knot i inredning av större rum.

Knot och Twist kommer naturligtvis finnas i vår monter på Stockholm Furniture and Light Fair (Möbelmässan i Stockholm) 7 till 11 februari 2017. Förutom i vår monter kommer produkterna dessutom visas på möbler från flera prominenta möbeltillverkare på mässan. Knot och Twist är en del av ett växande sortiment av möbeltyger som just nu innefattar 17 artiklar och ungefär 400 färg-valmöjligheter som alla finns presenterade här på hemsidan.